Engineering

CFD optimizacija sustava za usisavanje

CFD optimizacija sustava za usisavanje

Nudimo izradu studija i savjetovanje usmjereno na modernizaciju i optimizaciju postojećih filtracijskih sustava i filtarskih jedinica. Naš razvojni odjel opremljen je najsuvremenijom opremom i softverom pomoću CFD modeliranja i simulacije. U mogućnosti smo optimizirati i poboljšati radne parametre raznih vrsta opreme za filtriranje.

Studiju izrađuje naš inženjerski odjel, vidi kontakt.

Mnoga postrojenja za filtraciju već su desetljećima instalirana u raznim industrijskim postrojenjima. Neke od ovih jedinica su zastarjele i neekonomične. Operativni troškovi takve opreme mogu biti prilično visoki, što se može očitovati u većoj stopi trošenja filtarskih materijala, većoj potrošnji komprimiranog zraka itd. Da bi se održali optimalni operativni troškovi industrijskih tekstilnih filtera, potrebno je regenerirati začepljenu tkaninu filtera. Regeneraciju možete započeti prema padu tlaka ili nakon zadatih vremenskih intervala. U većini slučajeva, međutim, koristi se aktiviranje regeneracije na temelju pada tlaka u filteru. Upravljački program postavljen je tako da se pad tlaka kreće oko optimalne vrijednosti. Stvarna regeneracija može se osigurati na dva osnovna načina: ispiranjem unatrag ili regeneracijom pulsa. Važan radni parametar filtra je njegov gubitak radnog tlaka, koji čini najznačajniji udio u ukupnom gubitku tlaka u cijelom kanalu dimnih plinova, za koji su dimenzionirani ventilatori dima. To znači da pad tlaka filtra bitno utječe na radne troškove ne samo uređaja za odvajanje, već i cijelog uređaja. Pad radnog tlaka filtra usko je povezan s učinkovitošću regeneracije, tj. Mogućnošću uklanjanja kolača filtra zarobljenog na površini crijeva za filtriranje tijekom filtriranja. Trenutno se u većoj mjeri koriste industrijski filteri s regeneracijom impulsa. Međutim, nedostatak regeneracije impulsa s druge strane je potreba za relativno skupim medijem komprimiranog zraka.

Nekoliko čimbenika značajno utječe na rezultirajuću učinkovitost regeneracije pulsa. Osnovni zahtjev je osigurati ravnomjernu regeneraciju svih površina filtera. Filteri s puhanjem impulsa obično su oblikovani kao crijevo, čija se regeneracija odvija u redovima. Za svaki red, komprimirani zrak se distribuira zajedničkim membranskim ventilom i razvodnom pločom truba. U svim tim cijevima mora se osigurati jednaka učinkovitost regeneracije. Pored toga, mora se osigurati približno ravnomjerna regeneracija duž svakog crijeva za filtriranje. Ovo je pitanje dizajna uređaja za regeneraciju, koji se sastoji od izlazne mlaznice u distribucijskoj cijevi i miješalice (Venturi) mlaznica u ustima crijeva. Budući da je potrošnja komprimiranog zraka također značajna varijabla koja utječe na radne troškove filtra, potrebno je optimalno iskoristiti energiju komprimiranog zraka za učinkovitu regeneraciju impulsa. Ovo je opet pitanje strukturnog rasporeda uređaja za regeneraciju, ali i samog distribucijskog cjevovoda.

Drugi važan faktor je osigurati što ujednačeniji protok ispušnih plinova u ulaznim i izlaznim kanalima i, posljednje, ali ne najmanje bitno, u stvarnom kućištu filtrirajućeg uređaja i na taj način zajamčiti ravnomjerno opterećenje creva za filtriranje.