Primjena

Dizajniramo, projektiramo, proizvodimo i implementiramo industrijske sustave za usisavanje prašine. Primjena naših proizvoda za vađenje u pojedinim industrijama.

Primjena
Odvođenje dima tijekom zavarivanja
01

Otopina za odvođenje dima za zavarivanje


Jedinice filtra koje smo proizveli pogodne su za odvođenje dima, prašine, isparenja i aerosola koji nastaju tijekom zavarivanja metala. Vađenje postupka zavarivanja vrlo je važno kako bi se osiguralo čisto radno okruženje unutar radne dvorane. Jedinice filtra koje smo proizveli pogodne su za odvođenje dima, prašine, isparenja i aerosola koji nastaju tijekom zavarivanja metala.
Vađenje postupaka recikliranja
02

Rješenja za ekstrakciju za postupke recikliranja


Recikliranje materijala postupak je gospodarenja otpadom koji dovodi do njegove ponovne upotrebe. U procesu recikliranja ulazni materijal uvijek se tehnološki dijeli na neupotrebljivi otpad i izlaznu sirovinu koja se koristi za naknadnu cikličku obradu. Velika količina prašine prati praktički cijeli postupak recikliranja, od primitka materijala do pakiranja izlaznog proizvoda.
Usisavanje tekstilne prašine
03

Otopina za ekstrakciju tekstilne prašine


Tekstilna prašina ili tekstilna vlakna dijele se na biljna, životinjska i anorganska. U našu svrhu koristimo samo tekstilnu prašinu. Tekstilna prašina stvara se tijekom procesa proizvodnje bilo koje tkanine. Proizvodni procesi u tekstilnoj industriji mogu se podijeliti u dvije osnovne skupine: mehanički postupci (predenje, tkanje, pletenje) i završna obrada (mokra obrada, gdje se glavna korisna svojstva daju tekstilu).
Ekstrakcija laserom i plazmom
04

Otopine za lasersku i ekstrakciju plazme


Izvlačenjem dimova tijekom obrade materijala laserom ili plazmom osiguravamo izdvajanje i filtriranje štetnih tvari u obliku dimova i dimova koji se oslobađaju tijekom rezanja materijala. Sustav za odsis povezan je s odvodnim stolom i osigurava odvođenje dima odozdo. Pri vađenju lasera i plazme, čestice prašine, čestice podijeljenog materijala i iskre također su dio ekstrahiranih dimova.
Vađenje prilikom rezanja aluminija
05

Ekstrakcijsko rješenje za rezanje aluminija


Pri rezanju aluminija listovima pile stvara se velika količina aluminijske piljevine. Kod automatskih strojeva za rezanje visokih performansi, količina aluminijske piljevine je toliko velika da nije moguće ručno ukloniti ovu piljevinu iz stroja zbog učinkovite proizvodnje, a njihovo uklanjanje rješava se pomoću sustava za vađenje. Sustav za usisavanje osigurava konstantan propuh u cijevi za izvlačenje, tako da se aluminijska piljevina ne taloži unutar stroja i u cijevi za izvlačenje.
Usisavanje aluminijske prašine
06

Otopina za ekstrakciju prašine od aluminija


Aluminijska prašina koja nastaje tijekom brušenja ili poliranja aluminijskih profila zajedno sa zrakom tvori vrlo eksplozivnu smjesu. Aluminijska prašina opasna je ne samo u zraku, već i naslage te prašine u prostoru proizvodnog stroja ili stroja za brušenje mogu biti vrlo opasne.
Vađenje kabina za miniranje i eksploziva
07

Ispušna otopina za kabine za miniranje


Usisavanje prašine sastavni je dio ove površinske obrade tijekom miniranja, miniranja ili pjeskarenja. Pjeskarenje je tehnološki postupak površinske obrade raznih, obično tvrdih materijala, mlaznim abrazivnim česticama pod pritiskom. Čelična sačma i čelični granulat S, silikatni pijesak, korund, glasački papir, čelični zrno, bijeli lijev zrno ili troska ili keramičke mikrosfere najčešće se koriste kao abrazivi za tvrde materijale.
Vađenje piljevine tijekom obrade drveta
08

Rješenje za ekstrakciju piljevine za obradu drveta


Vađenje piljevine tijekom obrade drveta sastavni je dio proizvodnje bilo kojeg proizvoda od drva. Pri preradi sirovog drveta piljevina je mokra i teška, a način njihovog vađenja i naknadne obrade razlikuje se od vađenja suhe piljevine. U proizvodnji drva često se koriste i mali pokretni usisavači piljevine za jednonamjenske strojeve za obradu drveta i središnji sustavi za izvlačenje piljevine. Naknadna obrada piljevine također ima sve veći prioritet.
Usisavanje prašine iz metalizacije proizvoda
09

Rješenja za usisavanje prašine iz metalizacije proizvoda


Bavimo se rješenjem za usisavanje prašine iz metalizacije proizvoda. Metalizacija znači nanošenje sloja rastaljenog metala na površinu metaliziranog proizvoda. Drugim riječima, radi se o toplinskom raspršivanju proizvoda. Za ovu tehnologiju koristi se i naziv kupovine. Metalizacija se koristi kao površinska zaštita proizvoda ili njegovih komponenata, gdje je potrebna povećana kemijska otpornost osnovnog materijala na koroziju. Metalizacija se koristi ne samo za metalne površine, već i za nemetalne proizvode poput drveta, gume, kože i slično.
Vađenje peći i kupola za taljenje
10

Ekstrakcijske otopine za taljenje peći i kupola


Vađenje dimnih plinova iz peći za taljenje jedan je od najvažnijih sustava za vađenje u ljevaonicama, topionicama i željezarama. Tijekom topljenja metala ulazi velika količina dimnih plinova koji se moraju ekstrahirati sustavom za ekstrakciju i filtraciju koji je stabilan u radu. Vađenje dimnih plinova iz peći za taljenje podijeljeno je na vruće i hladno primjenjivo prema temperaturi ekstrahiranog dimnog plina. Vrući dimni plinovi proizvode se u pećima za topljenje plina, kupolastim pećima i rotacijskim pećima. Temperatura na izlazu iz peći je oko 350 do 500 °C.
Vađenje tijekom brušenja i poliranja
11

Ekstrakcijske otopine za brušenje i poliranje


Abrazivno usisavanje prašine jedna je od najčešćih primjena sustava za odvođenje i filtriranje zraka. Mljevenje proizvoda dio je većine proizvodnih pogona, ne samo u strojarstvu. U strojarstvu i automobilskoj industriji najčešće primjenjujemo vađenje mlinova za brušenje metalnih proizvoda, kada se varovi bruse prije lakiranja. Mljevenje ne mora biti samo suhi postupak u kojem vadimo suhe čestice prašine, već se brušenje pomoću rashladne emulzije često koristi u CNC obradi.
Vađenje u prehrambenim operacijama
12

Otopine za ekstrakciju u prehrambenim operacijama


Vađenje visokih performansi u prehrambenim radnjama vrlo je važno kako bi se osiguralo čisto radno okruženje. Prašina koja se slobodno širi u proizvodnu liniju može biti izvor nečistoća i bakterija, koje su potpuno nepoželjne u proizvodnji hrane. Naslage prašine hrane u uglovima linije mogu stvoriti eksplozivno okruženje i na taj način opasno za proizvodne radnike. Glavne primjene vađenja prašine iz hrane su vađenje šećerne prašine, vađenje prašine od brašna, vađenje u proizvodnji začina, vađenje pakiranja proizvoda. Najčešća primjena ekstrakcije u prehrambenim radnjama je vađenje mjesta za vaganje materijala i lijevka za smjesu.
Usisavanje prašine u kamenolomu
13

Otopina za uklanjanje prašine u kamenolomu


Usisavanje prašine u kamenolomu osigurava zaštitu okoliša usisavanjem prašine, ali uglavnom osigurava čišćenje pojedinih frakcija drobljenog kamena od čestica prašine. Ranije korištena vodena magla pod tlakom sustav je učinkovit za smanjenje širenja prašine u okoliš, ali prašina povezana s vodenom maglicom završava natrag u šljunku. Primatelji frakcija šljunka danas, između ostalog, kontroliraju količinu zaostale prašine - punila - u kupljenoj frakciji šljunka, što povećava zahtjeve za ekstrakcijom suhe prašine.
Usis vibracijskih brusilica kod brušenja kita
14

Otopina usisavanja vibracijskih brusilica tijekom brušenja brtvila


Proizvodimo visokotlačne filtarske jedinice za izvlačenje vibracijskih brusilica prilikom brušenja kita. Usisavanje vibracijskih brusilica sastoji se u spajanju visokotlačnog usisnog crijeva izravno na mlaznicu vibracijske brusilice. Brtvilo se usisava kroz brusni papir, koji je već opremljen usisnim otvorima proizvođača. Kada koristite visokotlačni usis brtvila izravno iz brusilice, izbrušena prašina ne širi se u područje kabine za mljevenje, već se usisava izravno u visokotlačnu jedinicu filtra.
Usisni zidovi za mokro i praškasto lakiranje
15

Usisni zidovi za mokro i praškasto lakiranje


Zidovi za izvlačenje boje sastavni su dio prodavaonica mokrih i praškastih boja. Osiguravaju izvlačenje prskanja boje i ispuštanja hlapljivih tvari iz lakirnice ili proizvodne hale. Usisni zidovi opremljeni su s nekoliko stupnjeva filtracije. Prva faza filtracije sastoji se od prozračnih lamela koje imaju zadatak uhvatiti mokre kapljice boje i tako osigurati njihovo sušenje. U drugom stupnju filtracije koristimo filtarsko runo izrađeno od netkane filtracijske pulpe, koje hvata čestice prašine boje. Treći stupanj filtracije koristimo netkani materijal s česticama aktivnog ugljena koji ima zadaću hvatanja VOC tvari.
Vađenje uljne magle i aerosola
16

Uljna magla i otopina za ekstrakciju aerosola


Ekstrakcija uljne maglice primjena je karakteristika CNC obrade pomoću rashladne emulzije. Prilikom obrade brzim alatima oslobađa se velika količina toplinske energije i zbog toga se hladi emulzija za hlađenje i alata i obratka. U CNC stroju rashladna emulzija se raspršuje u obliku aerosola koji nastaje mikro kapljicama rashladne emulzije. Istodobno, emulzija isparava zbog visokih temperatura obrade. Isparavanjem emulzije nastaju uljni isparenja. U nedostatku ekstrakcije CNC stroja, emulzije ulja i pare šire se u proizvodnu halu curenjem u poklopcu stroja. Vađenje uljne maglice može se realizirati lokalno, gdje je svaki CNC stroj opremljen vlastitim separatorom uljne magle.
Filtracija dimnih plinova kotlova na biomasu
17

Rješenje filtracije dimnih plinova kotlova na biomasu


Otprašivanje i filtracija dimnih plinova iz kotla na ugljen ili biomasu vrlo je važna tema zbog sve strožih zahtjeva za ispuštanjem krutih onečišćujućih tvari u zrak. Većina korištenih kotlova na biomasu, uglavnom starijeg datuma proizvodnje, opremljeni su samo ciklonskim separatorima ili multiciklonima. Ove tehnologije sakupljanja pepela dimnih plinova ne postižu potrebnu učinkovitost odvajanja pa kotlovi premašuju dopuštene emisije TZL. Uklanjanje prašine dimnih plinova iz kotlova na biomasu specifično je za veliku pojavu neizgaranih u obliku neizgorjelih čestica piljevine, kore ili drvne sječke.

Primjerci naše opreme u praksi

G&G Partneři

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Mi smo G&G filtracija

G&G se zabývá vývojem a výrobou produktů z oblasti průmyslového odsávání a filtrace vzduchu. G&G společně založili Ing. Radek Veselý a Ing. Miloš Gregor z důvodu jediného cíle a to výroby filtrační technologie pro mezinárodních trh.

Više o nama

G&G filtration
filtriranje za cijeli svijet

G&G Výroba

Imamo tako mnogo više! Pogledajte naš katalog