Primjena

Ekstrakcija laserom i plazmom

Ekstrakcija laserom i plazmom

Izvlačenjem dimova tijekom laserske ili plazemske obrade materijala osiguravamo izdvajanje i filtriranje štetnih tvari u obliku dimova i dimova koji se oslobađaju tijekom rezanja materijala. Sustav za odsis povezan je s odvodnim stolom i osigurava odvođenje dima odozdo. Pri vađenju lasera i plazme, čestice prašine, čestice podijeljenog materijala i iskre također su dio ekstrahiranih dimova.

Sustav za filtriranje opremamo odvajačem iskri, što smanjuje rizik od izgaranja jedinice za filtriranje. Koristimo filtarske jedinice, bilo patrone ili tekstilne, uvijek opremljene automatskom regeneracijom filtarskog medija pomoću komprimiranog zraka. Kada se koristi sekundarni stupanj filtracije, filtrirani zrak izvučen iz lasera ili plazme moguće je vratiti natrag u proizvodnu halu. Iz strojeva za izgaranje osiguravamo vađenje ne samo metalnih materijala, već i rezanje strojeva za plastiku, kožu, papir ili druge laserske gravure.
Ekstrakcija laserom i plazmom

\Vađenje gorućih stolova


CNC laserski strojevi proizvođač je već opremio stolovima koji imaju priključnu prirubnicu za usisni uređaj. Te su tablice podijeljene u usisne odjeljke. Pojedinačni se odjeljci automatski otvaraju i zatvaraju u skladu s kretanjem gorućeg portala. Potrebnu snagu usisavanja određuje proizvođač lasera ili plazme i kreće se od 2500 m3/h do 10.000 m3/h, ovisno o izvedbi i veličini stroja za izgaranje. Sustavom filtracije upravljamo automatskim vezanjem u postupak gorenja. Sustav filtra automatski se pokreće prije početka gorenja. Na kraju ciklusa gorenja sustav za filtriranje automatski se isključuje i regenerira.

Ekstrakcija laserom i plazmom

Ispušni dijelovi za goruće strojeve


Sustav filtracije opremljen je separatorom iskre koji se nalazi u ispušnoj cijevi. U separatoru iskri usisane iskre i gruba nečistoća odvajaju se prije ulaska u uređaj za filtriranje. Filterski mediji su ili filtrirni ulošci s završnom obradom materijala otpornog na visoke temperature ili filtrirajuća crijeva od tekstila. Odabiremo vrstu filtarskog materijala i konstrukciju filtra prema perspektivi rada tehnologije filtra i prema prostornim mogućnostima za smještaj jedinice filtra. Jedinica filtra uvijek je opremljena automatskom regeneracijom filtarskog medija pomoću komprimiranog zraka. Regeneracija se odvija automatski u odnosu na pad tlaka filtra. Ispušni ventilator nalazi se na boku filtriranog zraka. Klasu tlaka ventilatora biramo prema udaljenosti između gorućeg stroja i filtarskog uređaja. Najčešće koristimo ventilatore s tlakom od 2500 Pa do 3500 Pa. Filtrirani zrak distribuiramo u režimu ljeto / zima, gdje se zimi zrak vraća u prostor dvorane, gdje se distribuira u prostor pomoću sekundarnog filtra – čahure filtra. Tijekom ljeta filtrirani zrak ispuhuje se u vanjski okoliš.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako se bavite ekstrakcijom stroja za rezanje plazmom ili laserskim rezanjem, nudimo vam suradnju u obliku našeg iskustva iz implementacija temeljenih na portfelju vlastitih filtarskih jedinica. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.