Primjena

Usisavanje aluminijske prašine

Usisavanje aluminijske prašine

Aluminijska prašina koja nastaje tijekom brušenja ili poliranja aluminijskih profila zajedno sa zrakom tvori vrlo eksplozivnu smjesu. Aluminijska prašina opasna je ne samo u zraku, već i naslage te prašine u prostoru proizvodnog stroja ili stroja za brušenje mogu biti vrlo opasne.

Usisavanje aluminijske prašine ima fiksna pravila u sustavima za usisavanje. Pravila su postavljena europskim ATEX direktivama. Ove su direktive zakoni o dizajnu, prodaji i radu opreme i zaštitnih sustava namijenjenih uporabi u potencijalno eksplozivnoj atmosferi. Pri vađenju eksplozivne aluminijske prašine potrebno je poštivati ​​minimalnu propisanu brzinu u cijevi za izvlačenje kako bi se izbjeglo stvaranje naslaga u usisnoj cijevi. Sustav filtracije mora biti opremljen sigurnosnim elementima kako bi se oslobodila eksplozija. Usisni vod mora biti zaštićen od širenja tlačnog vala na usisne izvore. Čitav sklop mora biti otporan na pritisak, tako da moguća eksplozija u jedinici filtra ne ošteti pojedine dijelove i tako ne ozlijedi ljude oko jedinice filtra.
Usisavanje aluminijske prašine

Regulacija snage pri vađenju aluminijske prašine


Dizajniramo i izrađujemo veličinu filtarskih jedinica prema potrebi za usisnom snagom za određene strojeve. Uvijek nastojimo razumjeti podudarnost pojedinih strojeva ako je na sustav za izvlačenje povezano više njih. Zbog minimalne brzine postavljene ATEX direktivom, snaga usisavanja ne može se regulirati prema broju aktivno korištenih strojeva koji koriste središnju usisnu cijev. To bi smanjilo brzinu u usisnom razvodniku i učinilo sustav nezadovoljavajućim. U slučaju rješavanja podudarnosti iscrpljenih radnih mjesta, potrebno je odabrati sustav odvojenih cjevovoda između pojedinih radnih mjesta i jedinice filtra kako bi se postigla potrebna brzina.

Usisavanje aluminijske prašine

Naše jedinice za usisavanje aluminijske prašine


Naše filtrirne jedinice za vađenje aluminijske prašine opremljene su ravnim crijevima za filtre izrađenim od antistatičkog materijala. Otpor tlaka na kućištu jedinice filtra provjerava se na 40 kPa. Jedinice za filtraciju za ekstrakciju aluminijske prašine opremljene su puknutim reljefnim membranama s tlakom otpuštanja od 10 kPa. Prilikom ugradnje filtarskih jedinica koje filtriraju eksplozivnu prašinu unutar radne dvorane, membrane puknuća nadopunjuju se košarama za gašenje plamena. Jedinice filtra opremljene su automatskom regeneracijom filtarskog medija pomoću komprimiranog zraka, kontroliranog prema gubitku tlaka u filtru. Odlaganje i prikupljanje otpada dizajniramo prema zahtjevima naručitelja i očekivanoj količini odvojene prašine.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako rješavate sustav za vađenje aluminijske prašine ili drugog eksplozivnog materijala, nudimo vam suradnju u dizajniranju proizvodnje i implementaciji tehnologije ekstrakcije. Implementacije se sastoje od vlastitih proizvoda, za čiju funkcionalnost i sigurnost snosimo punu odgovornost. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.