Primjena

Usisavanje prašine iz metalizacije proizvoda

Usisavanje prašine iz metalizacije proizvoda

Metalizacija znači nanošenje sloja rastaljenog metala na površinu metaliziranog proizvoda. Drugim riječima, radi se o toplinskom raspršivanju proizvoda. Za ovu tehnologiju koristi se i naziv kupovine. Metalizacija se koristi kao površinska zaštita proizvoda ili njegovih komponenata, gdje je potrebna povećana kemijska otpornost osnovnog materijala na koroziju. Metalizacija se koristi ne samo za metalne površine, već i za nemetalne proizvode poput drveta, gume, kože i slično.

Tijekom metalizacije materijal za metalizaciju - cink ili aluminij - topi se u metalizacijskom pištolju i ubrzava prema površini pomoću komprimiranog zraka. Međutim, tijekom metalizacije ne prianja sav materijal na obrađenu površinu, već samo njezin dio. Tijekom metalizacije preostali materijal se širi u prostor kutije za metalizaciju i potrebno ga je vrlo intenzivno izvući i filtrirati zrak. Zrak s metalnim česticama tvori eksplozivnu smjesu, a sustav za odvođenje i filtriranje zraka stoga mora biti izveden u verziji za usisavanje eksplozijske prašine. Čestice metala koje ulaze u usisni sustav ponovno su u čvrstom stanju. Čestice prašine cinka ili aluminija vrlo su ljepljive. Dizajniramo opremu za filtriranje s velikom površinom filtracije, gdje se filtracija odvija na vrlo malim brzinama filtracije.
Usisavanje prašine iz metalizacije proizvoda

Filtracijski sustav za metalizaciju proizvoda


Ekstrakcija u procesu metalizacije dizajnirana je za ventilaciju prostora metalizacije visokim intenzitetom. Razlog je potreba za osiguravanjem ekstrakcije eksplozivne prašine tako da unutar kutije nema koncentracije prašine koja omogućuje eksploziju. Dizajniramo sustav usisavanja i filtracije za metalizaciju s usisnom cijevi debelih zidova SKIII, opremljenom sigurnosnim poklopcem kako bi se spriječilo širenje tlačnog vala u prostor metalizacije. Kao uređaj za filtriranje preporučujemo primjenu jedinice tekstilnog filtra u antistatičkom dizajnu s kućištem otpornim na pritisak do razine od +40 kPa. Jedinica filtra opremljena je reljefnim membranama, koje u slučaju eksplozije puknu i oslobode nadtlak u siguran prostor. Uvijek isporučujemo opremu za filtriranje opremljenu automatskom regeneracijom medija za filtriranje pomoću komprimiranog zraka, tako da oprema za filtriranje može kontinuirano raditi. Uvijek dizajniramo, proizvodimo i isporučujemo cjelokupni sustav za odsis i filtriranje zraka prema zahtjevima klijenta, veličini radnog mjesta cipela ili zahtjevima proizvođača kabine za metalizaciju.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako se bavite nabavom metalizacijskog radnog mjesta ili rekonstrukcijom usisnog sustava, nudimo vam suradnju u projektnoj dokumentaciji, projektiranju i proizvodnji filtracijskog sustava i implementaciji kompletne tehnologije. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.