Primjena

Usisavanje prašine u kamenolomu

Usisavanje prašine u kamenolomu

Usisavanje prašine u kamenolomu osigurava zaštitu okoliša usisavanjem prašine, ali uglavnom osigurava čišćenje pojedinih frakcija drobljenog kamena od čestica prašine. Iako je prethodno korišteno tlačno zamagljivanje vodom sustav učinkovit za smanjenje širenja prašine u okoliš, prašina povezana s vodenom maglicom završava natrag u šljunku. Primatelji frakcija šljunka danas kontroliraju, između ostalog, količinu zaostale prašine – punila – u kupljenoj frakciji šljunka, što povećava zahtjeve za vađenjem suhe prašine.

U kamenolomima se uklanjanje prašine odvija ne samo povezivanjem središnje usisne cijevi s prirubnicama poklopaca, već se pojedine frakcije materijala mogu prašiti ispuhivanjem pomoću zasebnog ventilatora i sustava mlaznica i usisnih mlaznica. Takva se aplikacija također može implementirati s postojećim rješenjima u već uspostavljenim kamenolomima. Pročišćavanje fragmenta agregata od neželjenog punila odvija se postavljanjem mlaznica za puhanje na preljev rezultirajuće frakcije. Glavne tehnologije otprašivanja u kamenolomu su vađenje iz drobilica, vađenje iz sortera, vađenje preljeva trakastih transportera, vađenje mlaznica za punjenje. Za vađenje i filtriranje prašine u kamenolomima koristimo filtarske jedinice s regeneracijom filtarskog medija pomoću visokotlačnog ventilatora, tako da nije potrebno uvesti izvor komprimiranog zraka za regeneraciju. Odvojeno punilo transportira se pomoću vijčanih transportera do spremnika za punjenje, koji je opremljen mlaznicom za punjenje za slanje punila bez tereta u kamion.
Usisavanje prašine u kamenolomu

Filter za uklanjanje prašine iz kamenoloma


G&G Fan BAG filtar je uređaj za filtriranje dizajniran za uklanjanje prašine iz kamenoloma, pakirnih postrojenja i operacija u kojima komprimirani zrak nije dostupan za regeneraciju. Filter je idealan za filtriranje suhe, neljepljive prašine. Regeneracija filtarskog medija osigurava se automatski kliznim nosačem, koji se nalazi na čistoj strani filtra. Kolica za regeneraciju osiguravaju čišćenje pojedinačnih redova džepova filtra, smještenih jedan na drugi. Izvor regeneracijskog zraka je visokotlačni ventilator koji se nalazi na stropu uređaja za filtriranje. Regeneracija se odvija na mreži tijekom rada. Kad se postigne krajnji položaj, viličar nastavlja ciklus regeneracije. Nakon isključivanja filtra dolazi do usporavanja regeneracije, kada kolica za regeneraciju završe dva ciklusa regeneracije i parkiraju se u položaju za parkiranje izvan područja elemenata filtra. Elementi filtra su vodoravno postavljeni ravni džepovi filtra, koji su pričvršćeni u kućište filtra sprijeda i straga. Opružni spoj osigurava čvrst spoj kada je postavljen džep filtra. Uređaj za filtriranje za uklanjanje prašine iz kamenoloma opremljen je komorom za prethodno odvajanje, koja osigurava ravnomjernu raspodjelu protoka unutar jedinice za filtriranje i omjer 60/40%. 60% usisnog zraka dovodi se u kućište filtra na vrhu filtra, a 40% zraka na dno filtra. Istodobno se u komori za predodvajanje izravno odvajaju grube čestice koje slobodno padaju u lijevak i ne dolaze u kontakt s elementima filtra. Prednost ravnih džepova filtra je velik omjer površine filtra vz. veličina kutije filtra.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako pripremate izvedbu ili rekonstrukciju vađenja filtra u kamenolomu, nudimo suradnju u izradi projektne dokumentacije, izradi i ugradnji tehnologije filtracije te cjelovitu uslugu izvedbe u obliku proizvodnje i izvedbe izvlačnih cijevi i električnih priključaka. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.