Primjena

Vađenje kabina za miniranje i eksploziva

Vađenje kabina za miniranje i eksploziva

Rješavamo usisavanje prašine u kabinama za miniranje i uređajima za pjeskarenje. Usisavanje prašine sastavni je dio ove površinske obrade tijekom miniranja, miniranja ili pjeskarenja. Pjeskarenje je tehnološki postupak površinske obrade raznih, obično tvrdih materijala, mlaznim abrazivnim česticama pod pritiskom. Čelična sačma i čelični granulat S, silikatni pijesak, korund, glasački papir, čelični zrno, bijeli lijev zrno ili troska ili keramičke mikrosfere najčešće se koriste kao abrazivi za tvrde materijale.

Razlog miniranja materijala je uklanjanje nečistoća s površine pjeskarenog proizvoda kako bi proizvod bio spreman za naknadno bojanje. Tijekom miniranja, čestice hrđe, starije boje i druge nečistoće ispuštaju se u područje miniranja. Te se čestice prašine usisavaju i odvajaju pomoću filtracijskog sustava. Pri miniranju aluminijskih proizvoda može se isisati aluminijska prašina koja može stvoriti eksplozivnu smjesu sa zrakom, pa je sustav filtracije također opremljen za usisavanje eksplozivne prašine.
Vađenje kabina za miniranje i eksploziva

Vađenje ovješenih i bubrećih eksploziva


Sustav filtracije za usisavanje bubnjeva ili ovješenih puhača opremljen je ciklonom pred odvajanje za odvajanje i ponovnu upotrebu abraziva. Cjevovodi koji spajaju eksplozivni uređaj, komoru za pred-odvajanje i jedinicu filtra izrađeni su od debelih zidova SKIII, jer usisavanje prašine iz eksploziva sadrži veliku količinu abrazivnih čestica prašine koje prodiru u cijevi za izvlačenje i koljena. Jedinicu filtra uvijek opremimo komorom za pred-odvajanje koja ima zadatak odvajati grube abrazivne čestice kako bi medij filtra bio zaštićen i produžio mu se vijek trajanja. Filterski medij biramo prema prostornim mogućnostima smještaja uređaja za filtriranje. Često koristimo tekstilne filtarske jedinice za vađenje puhača, koje imaju dugi vijek trajanja filtarskog medija. Kada s vremena na vrijeme upotrebljavate blastere, preporučujemo instaliranje jedinice filtriranog uloška koja ispunjava traženi zadatak, jeftinija je za investiranje, ali medij filtra mora se češće mijenjati u usporedbi s tekstilnim filtrima.

Vađenje kabina za miniranje i eksploziva

Vađenje komora za miniranje


Komore za miniranje koriste se za miniranje površine velikih proizvoda poput odljevaka ili velikih zavarenih spojeva. Komore za miniranje također se koriste za mehaničko uklanjanje boje velikih dijelova poput okvira automobila. Komora za pjeskarenje je zatvoreni prostor za pjeskarenje u kojem su abrazivne čestice metanom na površinu pomoću komprimiranog zraka. Radna komora za miniranje odjevena je u posebno odijelo i opremljena maskom za disanje. Čestice prašine i nečistoće tijekom miniranja ispuštaju se izravno u prostor kutije za miniranje. Iz tog razloga kabine za miniranje opremamo učinkovitim sustavom za odvođenje i filtriranje zraka visokih performansi. Ispušni kapaciteti kabina za miniranje osiguravaju veliku izmjenu zraka s frekvencijom od oko 150 puta na sat. Pri projektiranju izvlačenja kabine za miniranje, usisne proreze postavljamo u donji dio komore, a filtrirani zrak vraćamo u gornji dio komore. Dizajniramo protok unutar kabine za miniranje od vrha do dna, što rezultira vrlo učinkovitim pročišćavanjem zraka unutar komore za pjeskarenje.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako se bavite vađenjem aparata za puhanje ili komore za miniranje, nudimo vam suradnju u projektu, proizvodnju i ugradnju kvalitetnog sustava filtracije. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.