Primjena

Vađenje piljevine tijekom obrade drveta

Vađenje piljevine tijekom obrade drveta

Vađenje piljevine tijekom obrade drveta sastavni je dio proizvodnje bilo kojeg proizvoda od drva. Pri preradi sirovog drveta piljevina je mokra i teška, a način njihovog vađenja i naknadne obrade razlikuje se od vađenja suhe piljevine. U proizvodnji drva često se koriste i mali pokretni usisavači piljevine za jednonamjenske strojeve za obradu drveta i središnji sustavi za izvlačenje piljevine. Naknadna obrada piljevine također ima sve veći prioritet.

Skladištenje piljevine u silosu za potrebe vlastite kotlovnice, ili briketiranje piljevine za daljnju prodaju. Naša tvrtka dizajnira i proizvodi male mobilne usisavače piljevine, transportne ventilatore, filtarske jedinice za centralno vađenje piljevine, silose za odlaganje piljevine i hidraulične podove za uklanjanje piljevine iz betonskih lijevaka za piljevinu i drvne sječke.
Vađenje piljevine tijekom obrade drveta

Središnje vađenje piljevine


Prilikom dizajniranja centralnog izvlačenja piljevine uvijek nastojimo razumjeti funkciju pojedinih strojeva i njihovu upotrebu tijekom radnog vremena. Potrebne ekstrakcijske kapacitete u većini slučajeva određuje proizvođač strojeva za obradu drveta. Projektiramo središnju usisnu cijev za brzinu protoka u rasponu od 18 do 23 m / s. Za strojeve koji se rjeđe koriste tijekom vremena proizvodnje, ugrađujemo zaporne ventile i zaporne ventile, tako da se ovaj stroj može odvojiti od središnjeg sustava za usisavanje i na taj način uštedjeti snagu izvlačenja za drugu aktivnu uporabu stroja. Proizvodimo jedinice za filtriranje za centralno izvlačenje ili nadpritisak ili podtlak. Koristimo filtere za nadtlak u slučajevima kada središnji usis sadrži nekoliko usisnih grana različitih duljina i različitih potreba za tlakom. U slučaju ekstrakcije prekomjernog tlaka, sve ekstrakcijske grane imaju vlastiti transportni ventilator koji se otvara u jedinicu filtra. Jedinica filtra mjesto je na kojem se izjednačuju pretlaci pojedinih ventilatora, dok svaka usisna grana ima različit negativni tlak u skladu s izlaznim tlakom ventilatora. To je osnovna razlika od vakuumskog filtra. U slučaju vakuumskog filtra, jedan veliki središnji ventilator nalazi se na čistoj strani filtra i osigurava središnji propuh i vakuum u sustavu za odvođenje piljevine. Sve usisne grane ovdje imaju isti vakuum. Vakuumski sustav pogodan je za vađenje ravnomjerno raspoređenih strojeva za obradu drveta. Prednost vakuumskog sustava je veća učinkovitost korištenog ventilatora i rezultirajuća manja potrošnja električne energije.

Vađenje piljevine tijekom obrade drveta

Lokalni usisavači za vađenje piljevine


Proizvodimo snažne pokretne usisavače za lokalno vađenje strojeva za obradu drveta. Jedinice za filtriranje Jedinice za filtriranje su u dizajnu mobilnih usisavača piljevine, u masivnom industrijskom dizajnu. Ventilator za ispušni plin izrađen je od čelika, dugotrajno otporan na učinke abrazije iscrpljene piljevine i strugotina. Dio za filtriranje dizajniran je s otvorom u gornjem dijelu vreće za filtriranje, što osigurava idealne uvjete za odvajanje odvojene prašine. Strujanjem zraka od vrha prema dolje, čestice prašine i piljevine odnose se prema dolje u vreću za sakupljanje. Jedinice za filtriranje G&G Wood BAG pomoćnici su visokih performansi u stolarskim radionicama i jednonamjenskim strojevima za obradu drveta. Proizvodimo pokretne usisavače piljevine u varijantama s kapacitetom izvlačenja 1800 m3/h, 3000 m3/h, 5000 m3/h i 7000 m3/h.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako planirate implementaciju vađenja piljevine, kako mobilnog, tako i središnjeg filtracijskog sustava, nudimo suradnju u obliku savjetovanja, razrade projektne dokumentacije, izrade filtracijskih jedinica i stvarne provedbe. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.