Primjena

Vađenje postupaka recikliranja

Vađenje postupaka recikliranja

Rješavamo problem vađenja reciklažnih operacija. Recikliranje materijala postupak je gospodarenja otpadom koji dovodi do njegove ponovne upotrebe. U procesu recikliranja ulazni materijal uvijek se tehnološki dijeli na neupotrebljivi otpad i izlaznu sirovinu koja se koristi za naknadnu cikličku obradu. Velika količina prašine prati praktički cijeli postupak recikliranja, od primitka materijala do pakiranja izlaznog proizvoda.

Vađenje postupaka recikliranja

Po čemu se izdvajanje recikliranja razlikuje od ostalih postupaka?


Vađenje reciklažnih postrojenja vrlo je specifična nehomogenost izvađene prašine. Naveden je primjer za vađenje reciklaže komunalnog otpada. Komunalni otpad varira ovisno o trendovima i godišnjim dobima. Tijekom zime velika količina pepela dio je komunalnog otpada, ljeti u otpadu nema pepela. Sustav za vađenje stoga mora biti prilagodljiv i prilagodljiv za različita radna stanja reciklažne linije. Kao dio ekstrahirane prašine, plastične vrećice i druge lagane frakcije papirnate ambalaže i folija također ulaze u sustav za ekstrakciju. Usisne plastične vrećice stvaraju probleme u jedinicama filtra, gdje imaju tendenciju začepiti prostor između crijeva filtra i kada regeneriraju začepljenje spremnika filtra. Plastika, papir i folije imaju krajnju tendenciju stvaranja svodova u lijevcima filtarskih jedinica, pa je filtrirana jedinica preplavljena otpadom. Kao mjeru protiv prodora folija i vrećica u filtar, ispred filtarske jedinice ugrađujemo rotacijske separatore koji osiguravaju odvajanje tih čestica od izvučenog zraka. Vreće i folije tada završavaju pod rotacijskim separatorom gdje se ispuštaju u prešu ili posudu, a samo čestice prašine nastavljaju u jedinicu filtra.

Vađenje postupaka recikliranja

Na što treba pripaziti prilikom vađenja postrojenja za reciklažu?


Najvažnije je temeljito razumjeti liniju prije provođenja ekstrakcije. Razgovarajte o funkciji svakog stroja i dizajnirajte odgovarajući usisni element i snagu usisavanja za njega. Ništa se ne smije zaboraviti, od prijema materijala, punionica, preljeva trakastih transportera, drobilica, sortirki, granulatora. Svaki tehnološki dio mora se ekstrahirati na svoj specifičan način, tako da se proizvod ne vadi umjesto neželjene prašine. Čak i jedno nepropisno dizajnirano ili loše regulirano mjesto usisavanja može značiti značajan gubitak konačnog proizvoda.

Eksplozivne atmosfere ne smiju se zaboraviti. Kako nije moguće precizno definirati ulazni materijal, potrebno je pretpostaviti da se eksplozivni materijal može usisati i prilagoditi cijelu tehnologiju ovom stanju.

Ne smije se zaboraviti na vlažnost usisnog medija. Pogotovo zimi, vlažni zrak može se kondenzirati na zidovima filtra i lijevka unutar cjevovoda i opreme za filtriranje. Kondenzat uzrokuje smrzavanje tračnica rotacijskog ulagača i materijala unutar spremnika. Da bi se spriječila kondenzacija, sustav filtra i usisni vod moraju biti toplinski izolirani, a lijevak opremljen grijanjem.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako se bavite dizajnom, konstrukcijom ili optimizacijom postupaka recikliranja, rado ćemo surađivati ​​s vama u isporuci visokokvalitetne i pouzdane tehnologije otprašivanja. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.