Primjena

Vađenje prilikom rezanja aluminija

Vađenje prilikom rezanja aluminija

Pri rezanju aluminija listovima pile stvara se velika količina aluminijske piljevine. Kod automatskih strojeva za rezanje visokih performansi, količina aluminijske piljevine je toliko velika da nije moguće ručno ukloniti ovu piljevinu iz stroja zbog učinkovite proizvodnje, a njihovo uklanjanje rješava se pomoću sustava za vađenje. Sustav za usisavanje osigurava konstantan propuh u cijevi za izvlačenje, tako da se aluminijska piljevina ne taloži unutar stroja i u cijevi za izvlačenje. Sustav za filtriranje opremljen je velikom komorom za odvajanje, koja obavlja funkciju privremenog skladištenja izvađene piljevine.

Sustav za usisavanje dizajniran je tako da bude otporan na učinke usisane rashladne emulzije. Preporučujemo da se izlaz filtriranog zraka vodi izvan područja proizvodne hale, ali kada se koristi sekundarni stupanj filtracije, moguće je vratiti filtrirani zrak natrag u prostor hale. Usisna cijev mora biti glatka, povezana prirubnicama kako piljevina ne bi bila zahvaćena oštrim vrhovima zakovica ili samoreznih vijaka.
Vađenje prilikom rezanja aluminija

Aluminijska piljevina i njihove karakteristike


Iako je aluminijski materijal, kao i prašina, vrlo eksplozivan, prilikom rezanja aluminijskog materijala, količina ispuštene aluminijske prašine samo je mala, a ostatak volumena aspiracijskog otpada sastoji se od velikih aluminijskih čipova. Iz tog razloga nije potrebno sustav za odsisavanje rješavati u verziji za vađenje eksplozivne prašine. Zarobljena smjesa piljevine ne tvori eksplozivnu smjesu sa zrakom. Aluminijska piljevina ima tendenciju slijepljenja i oblikovanja lukova pri dodiru. Odvojeni otpad je vrlo glomazan i ima malu specifičnu težinu. Da biste saželi piljevinu, ispod jedinice filtra moguće je ugraditi prešu za briketiranje koja glomaznu piljevinu komprimira u zbijene aluminijske brikete.

Vađenje prilikom rezanja aluminija

Jedinica filtra za izvlačenje reznih aluminijskih profila


Jedinica za filtriranje opremljena je velikom komorom za predodvajanje volumena od 0,7 do 1,5 m3, ovisno o kapacitetu ekstrakcije i pretpostavci o količini izvađene piljevine. Uređaj za filtriranje opremljen je s dva stupnja filtriranja. Prva faza filtracije Materijal za filtriranje je glatko crijevo od tekstilnog filtra ili filtar s više džepova. Drugi stupanj filtracije sastoji se od hepafiltera koji služi za hvatanje čestica ulja iz usisane rashladne emulzije. Prvi stupanj filtracije opremljen je regeneracijom pomoću vibracijskog motora. Jedinica filtra opremljena je integriranim ispušnim ventilatorom. Snaga ventilatora kontrolira se u načinu pokretanja i zaustavljanja. Upravljanje usisnom jedinicom električno je povezano s razdjelnim strojem.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako imate posla s kupnjom automatskog stroja za rezanje aluminijskih profila, rado ćemo vam ponuditi naše iskustvo u provedbi vađenja aluminijske piljevine, projektnoj dokumentaciji ili implementaciji sustava za vađenje pomoću vlastitih filtarskih jedinica. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.