Primjena

Vađenje u prehrambenim operacijama

Vađenje u prehrambenim operacijama

Vađenje visokih performansi u prehrambenim radnjama vrlo je važno kako bi se osiguralo čisto radno okruženje. Prašina koja se slobodno širi u proizvodnu liniju može biti izvor nečistoća i bakterija, koje su potpuno nepoželjne u proizvodnji hrane. Naslage prašine hrane u uglovima linije mogu stvoriti eksplozivno okruženje i na taj način opasno za radnike u proizvodnji. Glavne primjene vađenja prašine iz hrane su vađenje šećerne prašine, vađenje prašine od brašna, vađenje u proizvodnji začina, vađenje pakiranja proizvoda. Najčešća primjena ekstrakcije u prehrambenim radnjama je vađenje mjesta za vaganje materijala i lijevka za smjesu.

Vađenje prehrambene prašine može se centralno riješiti pomoću središnje jedinice filtra i cjevovoda do pojedinih mjesta za uklanjanje prašine. Lokalni izvori prašine mogu se lokalno izdvojiti pomoću malih lokalnih jedinica za filtriranje. Jedinice za filtriranje razlikuju se ovisno o tome koristi li se odvojeni materijal za daljnju uporabu u proizvodnji hrane ili završava u otpadu. Proizvodimo i isporučujemo jedinice za filtriranje i kompletne sustave za ekstrakciju u izvedbi od nehrđajućeg čelika s mogućnošću čišćenja i dezinfekcije cijevi za ekstrakciju.
Vađenje u prehrambenim operacijama

Središnje vađenje prašine od hrane


Jedna centralna jedinica za filtriranje koristi se za centralno odvajanje prašine od hrane i povezana je s pojedinim točkama za uklanjanje prašine sustavom središnje cijevi za odvođenje. Usisne cijevi specifične su u proizvodnji hrane, jer se veliki naglasak stavlja na mogućnosti redovitog čišćenja i dezinfekcije. Poželjno je da koristimo cjevovode od nehrđajućeg čelika s priključcima za brzo odvajanje. Prehrambena prašina je vrlo eksplozivna, uglavnom prah šećera i brašna. Središnji ispušni sustav stoga mora biti opremljen sigurnosnim elementima kako bi se oslobodio i spriječio prijenos eksplozije. Jedinice filtra koje dolaze u kontakt s proizvodom, koji se dalje koristi u proizvodnom procesu, izrađene su od certificiranog materijala za upotrebu u prehrambenoj industriji, uključujući filtrirni materijal i brtve.

Vađenje u prehrambenim operacijama

Težnja putovima prijevoza žita


Za aspiraciju žitarica, sjetve i otpadne rute koristimo lokalne filtre. Uz pomoć točkastih filtarskih jedinica usisavaju se rederi, pužni transporteri i dizala. Ovo je sustav filtracije, gdje se izvađena prašina vraća na put transporta materijala. Ovi filtri nisu namijenjeni odvajanju prašine od prevezenog proizvoda, već samo prašini s transportne staze. Točkasti filtar održava negativni tlak u transporteru i na taj se način usisava zrak u unutarnji prostor i time se sprječava širenje prašine u prostor proizvodne hale. Izrađujemo G&G Local JET točkovne filtre u vodoravnom dizajnu za uklanjanje prašine i pužnim transporterima te u vertikalnom dizajnu za uklanjanje prašine dizala. Izlaz malih lokalnih filtera je od 900 m3/h do 7000 m3/h.

Kontaktirajte nas

Radimo zajedno


Ako planirate rekonstrukciju aspiracije transportnih putova ili provedbu vađenja prašine iz hrane, nudimo vam suradnju u izradi studija, projektne dokumentacije, izradi tehnologije filtriranja i cjelovitoj primjeni sustava odprašivanja. Bit će nam drago ako nas kontaktirate.