Aspiracija gornjih transportnih putova silosa za žito

Partner: Aspiracija gornjih transportnih putova silosa za žito

Izveli smo središnji ispušni sustav s povezivanjem 13 dijelova odvodnih mjesta gornjih cesta silosa za žito. Jedinica filtra dimenzionirana je za usisni kapacitet od 13 x 883 m3 / h => 11481 m3 / h.

Filter se koristi tipa G&G Jet BAG s automatskom regeneracijom medija filtra pomoću komprimiranog zraka. Cjelokupni sustav aspiracije riješen je u skladu sa zakonskim zahtjevima ATEX-a – ekstrakcija eksplozivne prašine. Uređaj za filtriranje opremljen je uređajem za rasterećenje sa certifikatom za ispuštanje tlaka u unutrašnjost dvorane. Nije bilo potrebno rješavati proboje kroz vanjsku oblogu zgrade. U usisni vod ugrađen je nepovratni ventil B-klapne, koji sprečava širenje povratnog vala u usisni trakt u slučaju eksplozije. Ispuštanje prašine iz filtra rješava se rotacijskim ulagačem s cijevom do postojeće cijevi za prašinu koja pada. Ispuh filtriranog zraka vodi se u vanjsko okruženje.

Provedba je također uključivala demontažu postojeće, više ne korištene tehnologije filtracije, uključujući demontažu svih izvornih ispušnih kanala. Tehnologija aspiracije implementirana je na zadnjem katu silosa za žitarice i bilo je potrebno sastaviti filtarsku jedinicu samo na mjestu zbog malih dimenzija montažne rupe.

Opis uređaja za filtriranje

G&G Jet BAG filtarske jedinice su tekstilne filtar jedinice opremljene automatskom regeneracijom filtarskog medija pomoću protustrujnog komprimiranog zraka. Iz iskustva iz pojedinačnih primjena, vijek trajanja medija filtra doseže više od 20 000 radnih sati, bez potrebe za ručnim čišćenjem. Filterski mediji su ravni, glatki rukavi izrađeni od netkanog materijala s osnovnom težinom od 550 g / m2. Filterski medij ne sadrži nabore u kojima bi se slegla prašina. Istodobno je vrlo mehanički otporan na kidanje ili abraziju. Vrijednost zaostalog leta čestica prašine kreće se od 0,25 mg / m3 do 5 mg / m3, ovisno o izdvojenoj prašini. Uređaj za filtriranje opremljen je ili spremnikom za otpad zapremine 50 litara, ili odlagalištem otpada putem rotacijskog ulagača u BIG-BAG, ili dizajnom prema specifičnoj potražnji. Također proizvodimo G&G Jet BAG filtere u dizajnu za ekstrakciju eksplozivne prašine.

Implementacijski partner za ovu referencu bio je V-Dusting.

Ostale reference

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.