Odvajanje reznica pomoću rotacijskog separatora

Partner: Odvajanje reznica pomoću rotacijskog separatora

Za svog smo klijenta problem prašine riješili presicom za rezanje. Dizajnirali smo, proizveli i ugradili rotacijski separator koji se nalazi na vlastitoj čeličnoj konstrukciji neposredno iznad ulaza u prešu. Preša je opremljena vlastitom vakuumskom pumpom koja usisava reznice iz srednjeg spremnika.

Reznice su odvojene na unutarnjem zaslonu separatora, koji se regenerira metlicama brisača rotora separatora. Čestice prašine nastavljaju se dalje u sustav filtracije. Reznice padaju u srednji lijevak ispod separatora. Proizvode za papirnu industriju razvijamo zajedno s partnerskom tvrtkom Golpretech Czech Republic.

Za implementaciju smo koristili strugalicu za papir tipa RSGG koju smo proizveli – međufazni lijevak izrađen je i dizajniran da odgovara datoj primjeni. Rezultat naše primjene je prostor bez prašine oko preše za otpad.

Opis rotacijskih separatora

Rotacijski separatori koriste se za kontinuirano odvajanje ostataka papira od izdvojenog zraka. Oni su važna komponenta primjene ekstrakcije u tiskarskim operacijama. Otpadci papira hvataju se na perforiranom zaslonu i kontinuirano brišu metlicama brisača rotora separatora. Rotor separatora osigurava, s jedne strane, kontinuirano brisanje zarobljenih strugotina, a istodobno osigurava odvajanje tlaka odlagališta otpada iz klimatizacijskog sustava. Separator može raditi u kontinuiranom načinu 24/7. Ispuštanje odvojenih ostataka papira standardno je povezano s prešom za zbijanje ili prešanje. Pričvršćivanje separatora za rezanje papira rješava se postavljanjem na izlazni kanal pomoću priključne prirubnice. U tiskarskim operacijama sa zahtjevom za cjelovitim nenadgledanim postupkom predlažemo obradu otpada pomoću preše za baliranje ili dva paralelna separatora papira s izlazima za preše za žigosanje. Kada se koriste preše za zbijanje papira, uvijek radi samo jedan od dva ugrađena separatora. Pri punjenju spremnika, sustav automatski preusmjerava put papirnog otpada do drugog separatora pomoću preklopnih zaklopki.

Ostale reference

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.