Otprašivanje kotla na biomasu

Implementirali smo sustav za uklanjanje prašine za kotao na biomasu koristeći G&G Ceramic JET opremu za filtriranje koju smo proizveli. Korištena je G&G Ceramic JET filtra jedinica s keramičkim umetcima za filtar s maksimalnom radnom temperaturom od 900 ° C. Regeneracija filtriranih keramičkih šipki odvija se automatski impulsima komprimiranog zraka. Jamčimo emisiju TZL na izlazu iz jedinice filtra do 10 mg / m3.

Jedinica filtra opremljena je grijačem lijevka za filtriranje kako bi se smanjila kondenzacija unutar jedinice filtra. Odbacivanje pepela iz filtrirne jedinice rješava se pomoću čvrstog dvostrukog poklopca smještenog na spremniku piramide. Ventilator dimnih plinova dobavlja investitor.

Za snagu kotla od 1000 kW Korišten je filtar za 256 komada keramičkih filtarskih šipki ukupne površine filtra 72 m2. Keramičke šipke osiguravaju da gorivo filtra ne izgori.

Za kotlove do 2 MW koristimo keramičke filtre za odprašivanje dimnih plinova. Za veće izlaze ugrađujemo elektrofiltere tvrtke SaveEnergy, koju ekskluzivno zastupamo u Češkoj i Slovačkoj.

Ispušni filtri

G&G Ceramic JET-B filtri za dimne plinove dizajnirani su za uklanjanje prašine iz dimnih plinova nastalih izgaranjem krutog goriva u izvorima izgaranja. Zahvaljujući svojoj konstrukciji, filtracijske jedinice koriste se za uklanjanje prašine iz kotlova za sagorijevanje biomase.

Osnovna karakteristika uređaja za filtriranje je otpornost na vruće čestice i ostatke neizgorjelog goriva koji se javljaju u dimnim plinovima tijekom izgaranja biomase. Dimni plinovi koji ulaze u jedinicu filtra usmjeravaju se na donji dio uređaja za filtriranje pomoću unutarnje pregrade, tako da se kućište jedinice filtra ravnomjerno zagrijava. Dimni plin prolazi kroz medij filtra prema gore u čistu komoru filtra, a zatim kroz izlazni otvor prema ventilatoru dimnih plinova.

Sakupljanje pepela odvija se u standardnom dizajnu u integrirane spremnike pepela, koje operater kotla povremeno prazni. Za kotlove u neprekidnom radu, jedinice filtra opremljene su sustavom automatskog uklanjanja pepela. Na nižim visinama ugradnje uklanjanje prašine rješava se pomičnim dnom filtra, a zatim vijčanim transporterom do kante za smeće.

Uređaj za filtriranje toplinski je izoliran na cijelom kućištu i opremljen je električnim grijaćim kabelom za kaljenje kućišta filtra i sprječavanje kondenzacije dimnih plinova u trenutku pokretanja ili zaustavljanja kotla pri niskoj temperaturi dimnih plinova.

Oprema za filtriranje ne mora biti opremljena piramidalnim spremnikom za prašinu zbog nižih dimenzija ugradnje radi mogućnosti ugradnje izravno u kotlovnicu.

Ostale reference

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.