Vađenje visokotlačnih brusilica

Dimenzionirali smo izlaz centralne visokotlačne jedinice filtra za istodobnost trojice radnika za istovremeno brušenje.

Instalirali smo još dvije priključne točke za spajanje crijeva za čišćenje, koje međutim ne uzimamo u obzir paralelno s usisnim točkama. Kabina će se očistiti nakon završetka brušenja.

Jedinica usisavača nalazi se u vanjskom okruženju na udaljenosti od oko 20 metara od kabine. Dizajn visokotlačne jedinice filtra u izvedbi je koja odgovara eksplozivnoj prašini. Uređaj za filtriranje opremljen je kućištem otpornim na pritisak, antistatičkim filtarskim medijem, oslobađajućom membranom sa sustavom bez plamena. Sustav bez plamena koristimo u vanjskoj jedinici samo zato što se jedinica nalazi blizu ceste uz kretanje pješaka. Nepovratni ventil B-zaklopke ugrađen je u usisni vod. Usisna cijev je u izvedbi otpornoj na pritisak u debelim zidovima, a pojedini dijelovi cijevi su električno povezani.

Crijeva za spajanje brusilica izrađena su od antistatičkog materijala.

Priključak na pojedine brusilice riješen je automatski kontroliranim prigušivačima, koji reagiraju na potrošnju komprimiranog zraka brusilicom. Kad se brusilica pokrene, preklop se automatski otvara i usisavanje se odvija. Sustav je dizajniran za upotrebu vibracijskih brusilica koje su prilagođene za usisavanje u alat za brušenje rupama na brusnom papiru.

Za provedbu smo koristili Vacuum JET jedinice filtra koje smo proizveli u ojačanom dizajnu za vakuum – 70 kPa. Izvor vakuuma je visokovakuumska turbina kojom upravlja frekvencijski pretvarač, ovisno o održavanju potrebnog tlaka u usisnom vodu.

Opis vakuumskog JET filtra

To je suhi, tekstilni uređaj za filtriranje prašine, opremljen automatskom regeneracijom filtarskog medija pomoću komprimiranog zraka. Regeneracija filtarskog medija odvija se ciklički u zadanim vremenskim intervalima s mogućnošću kontrole prema trenutnom gubitku tlaka. Proizvodimo opremu za filtriranje u dizajnu za postavljanje u vanjski okoliš, bez potrebe za krovom. Oprema za filtriranje postiže visoku učinkovitost filtracije – na 99,9%, tako da je moguće filtrirani zrak vratiti u proizvodnu halu.

Ostale reference

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Želite postati partner?

Partnerstvo vam omogućava pristup mrežnom katalogu za partnere, uključujući informacije o cijenama, automatski generirane ponude i njihova povijest. Molimo ispunite kontaktni obrazac u nastavku. Naš odjel prodaje kontaktirat će vas.