Servis

Mehanički popravci filtarskih jedinica

Mehanički popravci filtarskih jedinica

Naše servisno osoblje vrši mehaničke popravke filtracijskih sustava. Mehanička oštećenja nastaju uglavnom uslijed usisavanja abrazivne prašine i velikih brzina usisavanja. Najčešća oštećenja nastaju zbog abrazije klima uređaja u usisnoj cijevi, oštećenja lijevka filtarskih jedinica ili cijelih dijelova filtarskih jedinica. Pripremu za popravak osiguravaju naši dizajneri, koji mapiraju, mjere i modeliraju dijelove potrebne za popravak. Sva se priprema odvija u 3D modeliranju, tako da možemo biti sigurni da će novoproizvedeni dijelovi biti kompatibilni zamjenom oštećenih dijelova. Nove dijelove po mjeri proizvodimo u vlastitom pogonu. Stvarna provedba popravka odvija se nakon vremenskog dogovora s investitorom.

Mehanički popravci filtarskih jedinica

Popravak spremnika i kućišta filtra


Rezervoari za filtar često su oštećeni kada se usisni vod otvori izravno u piramidalni spremnik za filtar. Izvučena prašina zajedno s zrakom koji struji tvore zračne struje unutar spremnika, što rezultira pretjeranim trošenjem područja spremnika. Kada se lijevak istroši, prašina izlazi i nakuplja se u prostoru oko filtra. U slučaju lokalnih oštećenja, lijevak se može popraviti zavarivanjem čelične ploče, ali ako to nisu samo lokalna oštećenja, a zidovi spremnika oslabljeni abrazivnom prašinom, potrebno je izraditi i zamijeniti cijeli lijevak.

Mehanički popravci filtarskih jedinica

Popravci oštećenih cijevi


Čest popravak je zamjena oštećenih cjevovoda. Abrazivne cijevi za usisavanje prašine trpe posljedice abrazivnog trošenja, koje se najčešće događa u laktovima i granama. Djelatnici našeg dizajnerskog odjela mjere oštećeni dio cjevovoda, modeliraju dijelove potrebne za zamjenu, a zatim proizvode materijal u vlastitom proizvodnom pogonu. Popravak ćemo izvršiti nakon vremenskog dogovora s operatorom.